Autó vontatás Budapesten

Megosztás

Autó elszállítása trélerrel, autómentés, autó vontatás Budapesten: Goldner autómentő +36 30 285 7558.

A tréler a legjobb és megfizethető a sérült autó elszállítására, és rendkívül biztonságos eszköz is. Felgyorsult világukban minden problémára gyors megoldást keresünk, még olyan váratlan helyzetekben is, amikor el akarunk menekülni a felmerülő probléma elől. Az autótulajdonosok kellemetlen helyzetbe kerülnek, amikor autójuk bemondja az unalmast. Ilyen helyzetben az ember kiszolgáltatottá válik. A probléma megoldásához azonban meg kell őriznie a nyugalmát.

Célszerű, hogy minden gépjármű-tulajdonos tisztában legyen a járművontatással kapcsolatos műszaki ismeretekkel, hogy megvédje magát a kellemetlen hibáktól. Ezen ismeretek nélkül valóban jelentős szerkezeti károk keletkezhetnek a járművekben.

Az első lépés annak meghatározása, hogyan szállítják a járművet. Vontatás esetén a vonatkozó előírásokat a KRESZ rendkívüli eseményeiről szóló fejezetben találja: “Sérült jármű vontatása”

Különös óvatossággal ajánlott vontatni olyan útvonalon és olyan időszakban, ahol kevesebb a forgalom. Sérült mezőgazdasági traktort, sérült járművet vagy lassú járművet csak vontatni szabad. Hibás kormányművel rendelkező járművet csak felemelt állapotban szabad vontatni. Ebben az esetben a megemelt rész nem mozoghat oldalra a jármű rögzítésekor. Ha a vontatott jármű a kormányzott kerekeken gördül, azoknak biztosan kell tudniuk forogni, manőverezni!

Aktuális vontatási szabályok

 • A vontatott járművön be kell kapcsolni az elakadásjelzőt a vontatás ideje alatt.
 • Ha a járműveket vontatókötél vagy lánc kapcsolja össze, a járművek közötti megengedett legnagyobb távolság 4,5 méter.
 • Ha a két jármű távolsága meghaladja az 1,5 métert, akkor a kötélnek vagy láncnak jól láthatónak kell lennie ésszerű távolságon belül mindkét oldalról a többi közlekedőhöz, például színes, kendővel a közepére kötve.
 • A vontatott járműben ülő személynek tapasztalt sofőrnek kell lennie.
 • Ha sötét van, akkor a vontatott járműnek úgy kell világítania, mint normál körülmények között.
vontatási szabályok kresz

Tippek a vontató járművet vezető sofőrnek

 • Vontatáskor a sebesség nem haladhatja meg a 40 km/h-t!
 • Kerülje a kötél hirtelen rángatását, ami a vontatókötél szakadását okozhatja, és kerülje a hirtelen fékezést, mert a másik sofőr nem biztos, hogy képes elég gyorsan reagálni. Inkább óvatosan lépjen a fékre, hogy figyelmeztesse a várható lassításra vagy megállásra.
 • Hasonlóképpen jelezze időben, és kerülje a hirtelen irányváltást vagy a túlzott manővereket, mivel a vontatott autót vezető sofőr nehezebben tud kormányozni és fékezni.
 • Vontatás közben gyakran nézzen a tükörbe, hogy minden rendben van-e hátul. Folyamatosan tartsa szemmel a jármű műszereit, különösen a motorhőmérséklet és az olajnyomás jelzéseit, ha ezek változni kezdenek, probléma lehet, ezért ilyen esetben álljon félre a lehető leghamarabb.

Tippek a vontatott járművet vezető sofőr számára

 • Mielőtt elindulna, győződjön meg arról, hogy a gyújtáskapcsoló „be” állásban van-e, hogy oldja a kormányzárat és megkönnyítse az elromlott autó kormányzását.
 • Aktívan kormányozza és fékezze járművét a vontató járművel szinkronban, és mindig tartson némi feszültséget a vontatókötélen vagy a vonóhorgon, enyhe féknyomás alkalmazásával, hogy minimalizálja az esetleges rázkódásokat.
 • Legyen olyan éber, mint akkor, ha vezetne, különös figyelmet fordítva a vontató autó féklámpáira és jelzőfényeire, hogy minél jobban észrevegye, mi következik.

Autó vontatás Budapesten műszaki nélkül

A KRESZ alapján közúti forgalomban csak olyan jármű vehet részt, amely rendelkezik az ehhez szükséges engedélyekkel: ide tartozik a műszaki vizsga, az érvényes kötelező biztosítás és az érvényes rendszám is.

Ennek értelmében lejárt műszakis autó eladása megvétele után nincs más lehetősége a szállításra, mint a tréleres autószállítás.

sérült jármű vontatása

Rendszám nélküli autó vontatása

Rendszám nélküli autó vezetése nem lehetséges. Az egyetlen legális módszer az autó mozgatására a trélerrel történő szállítás.

Forgalomból kivont autó vontatása

Forgalomból ideiglenesen kivont jármű vontatása nem lehetséges. Ennek oka, hogy nem rendelkezik forgalmi engedéllyel, ugyebár ezért is lett kivonva a forgalomból. Az ilyen autó mozgatása csakis trélerrel engedélyezett.

Egyszeri útvonalengedély kérése

A forgalomba helyezett, a forgalomból kivont, de érvényes műszaki vizsgával nem rendelkező gépjárművek esetén. Kizárólag a jármű javítása, eredetiségvizsgálata vagy hatósági vizsgálata céljából a jármű telephelye és a gépjármű-fenntartó telephelye, vagy az eredetiségvizsgálat, illetve a hatósági vizsgálat helyszíne között történő közlekedésre jogosít. Érvényességi ideje 3 nap, a fizetendő illeték összege 3500 Ft.

A tréler a legjobb és megfizethető a sérült vagy lejárt műszaki vizsgával rendelkező autó szállítására, emellett rendkívül biztonságos eszköz is. Felgyorsult világukban minden problémára gyors megoldást keresünk, még olyan váratlan helyzetekben is, amikor el akarunk menekülni a felmerülő probléma elől.

A Goldner Autómentőre számíthat bármikor, ha megbízható partnert keres az autó biztonságos szállítására.