Gázadásra leáll az autó – 8 tipikus ok

Megosztás

Segítség! Gázadásra leáll az autó, mit tegyek? Ha autója leáll, az azt jelenti, hogy a motor több okból is leállt. Ez lehet mechanikai probléma, illetve a kapott levegővel vagy üzemanyaggal kapcsolatos probléma eredménye. Az autó szinte bármilyen helyzetben leállhat. Előfordulhat, hogy röviddel az indítás után vagy menet közben áll le.

Leállt az autóm, segítséget kérek!

Legtipikusabb okok, ha gázadásra leáll az autó

Nézzük meg a leggyakoribb okokat, ami miatt az autó megállhat.

Üres üzemanyagtartály

Ha az alacsony üzemanyagszintre figyelmeztető lámpa világít (üres tank jelzés), és már egy ideje világít, akkor valószínűleg kifogyott a benzin.

kifogyott a benzin

Szegény üzemanyag keverék

Ha autója hidegben vagy szakaszosan leáll, akkor lehet, hogy az üzemanyag-keverék nem megfelelő. Ez általában akkor fordul elő, ha az üzemanyag és a levegő keveréke nem elég dús.

Üzemanyag szivattyú hiba

Ha az üzemanyag szivattyú leáll vagy nem működik megfelelően, akkor a motor nem kapja meg a működéshez szükséges üzemanyagot, ami a motor leállását eredményezi. Ha az üzemanyag szivattyú leáll, nem tudja újraindítani az autót.

Rossz generátor

A generátor felelős az akkumulátor töltéséért és a motor számos alapvető funkciójának működtetéséért. Ha a generátor leáll, az autója is leáll. Azonban általában rengeteg figyelmeztető jele van a generátor közelgő meghibásodásának, például a tompa fények és az akkumulátor nem töltődik.

generátorhiba

Lemerült akkumulátor

Ha az akkumulátor lemerül, többnyire nem lehet elindítani az autót. Ha azonban az akkumulátor tönkremegy, akkor előfordulhat, hogy a generátor túlterhelése miatt akadozik. Mielőtt kicserélné az akkumulátort, győződjön meg róla, hogy nem a meghibásodott generátor a bűnös.

Alacsony üzemanyagnyomás

Ha autója csak emelkedőn akad el, akkor valószínűleg az alacsony üzemanyagnyomás a bűnös. Ez az eltömődött injektorok következménye lehet, ezért vásároljon injektortisztítót, és minél hamarabb töltse az üzemanyagtartályba.

Koszos levegőszűrő

Ha a légszűrője eltömődött vagy nagyon piszkos, akkor zavarja az autó levegőellátását, és lefulladást okozhat.

koszos levegőszűrő

Hibás hűtőfolyadék-érzékelő

Ha a járműve hűtőfolyadék-érzékelővel rendelkezik, akkor a túlmelegedés miatt a járműve azonnal leállhat, hogy megakadályozza a motor károsodását. Bizonyos esetekben ez az érzékelő hibás lehet, és rossz értékeket továbbít, ami lefulladást eredményezhet.

Mit jelent, ha egy autó fékezéskor lefullad?

Ha autója fékezéskor leáll, az általában azt jelenti, hogy a fékrásegítőben eltömődött a vákuumtömlő, vagy szivárog a főfékhenger. Szivárgás lehet az ABS-rendszerben is, mindkét esetben nehéz lehet ezt szakember segítsége nélkül kideríteni.

Mi okozza az autó fékezésének elakadását vezetés közben?

Számos oka lehet annak, hogy autója menet közben lefékezhet. Ez lehet egy lemerült generátor, egy rossz hűtőfolyadék-érzékelő vagy üzemanyaghiány, hogy csak néhányat említsünk. Gázadás közben akadozik az autója? Ha igen, akkor ez lehet egy nagyobb vákuumszivárgás, eltömődött üzemanyagszűrő vagy rossz üzemanyag-szivattyú. Ha járműve menet közben akadozik, kérjen szakember segítségét a probléma felderítéséhez és kijavításához.

Elakadtam út közben, autómentőt hívok

Hogyan javítható a jármű lefulladása

Első lépésként meg kell győződnie arról, hogy nem egyszerű problémáról van-e szó, például üres üzemanyagtartályról vagy helytelen kuplunghasználatról. Miután ezeket kizártuk, áttérhetünk egy műhelyben a bonyolultabb okokra. Ha tudja, hogy az akkumulátor régi, és nincsenek a generátor meghibásodására utaló tünetei, akkor az akkumulátor lehet az ok.

Egyéb egyszerű megoldások közé tartozik az injektortisztító hozzáadása, ha járműve lejtőn megakad, vagy a légszűrő cseréje, ha ellenőrzi, és piszkosnak tűnik. Ezeken túl a legtöbb járművezetőnek szakember segítségére lesz szüksége ahhoz, hogy kiderítse a leállás okát, majd kijavíttassa azt.

error: Content is protected !!