Teendők, ha lerobbanunk az autóval

Megosztás

A leggyakoribb okok, ami miatt nem tudunk továbbhaladni autóval

Mindnyájan jól tudjuk, hogy mennyire stresszes az a helyzet, amikor ott ragadunk az út szélén egy lerobbant járművel. Autómentő hívása előtt ilyen helyzetben a legfontosabb, hogy nyugodtak maradjunk, és biztosítsuk saját magunk és a jármű épségét, hogy ne legyünk gondban a mellettünk elhaladó forgalom miatt.

A legtöbben azt hisszük, hogy kezelni tudjuk az ilyen helyzeteket saját magunk is, mielőtt egyáltalán arra gondolnánk hogy trélert hívjunk. Hacsak nem vagyunk szakképzett autószerelők, és nem tudjuk egészen pontosan, hogy mit csinálunk, akkor jobb, ha az út menti veszélyhelyzeteket biztonságos szervizben orvosoltatjuk.

Az autószállító tréler azonban megmentőnk lehet, és valószínűleg a legbiztonságosabb lehetőségünk is ilyen helyzetben. Autómentő sofőrjeink tapasztaltak abban a tekintetben, hogy mit kell tenni ebben a helyzetben, és gondoskodnak arról, hogy a jármű és az utasok biztonságosan eljussanak a kijelölt célállomásra. A Goldner Autómentő Kft. Budapesten is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy mind Ön, mind járműve teljes biztonságban maradjanak. 24 órás autómentő szolgáltatásunk Budapesten és Budapest vonzáskörzetében nonstop hívható:

autómentő hívása

Talán elgondolkodott már azon, hogy melyek a leggyakoribb okok melyek oda vezetnek, hogy valaki autómentőt hívjon ahelyett, hogy saját maga próbálná megoldani a kialakult helyzetet. Lássuk hát, melyek ezek az okok?

Elakadás baleset miatt

Ha baleset részesévé válik Budapest utcáin, akkor a legbiztonságosabb lehetőség, ha egy autómentővel biztonságos autójavító műhelybe viteti a járművét. Ha esetleg még úgy is tűnik, hogy autója javítható állapotban van, egy ütközést követően a vezetése azelőtt, mielőtt egy szakember átnézte volna, további sérülések forrása lehet.

A balesetek sok esetben olyan láthatatlan karosszéria alatti sérüléseket okoznak, amelyek első ránézésre úgy tűnhetnek, hogy nem veszélyeztetik a biztonságot, de az autó vezetése kárt okozhat főleg az alvázban, illetve a tengelyekben anélkül, hogy akár észrevenné azt. Emiatt nagyon fontos, hogy autóját szakemberre nézze át, mielőtt újra a volán mögé ülne egy balesetet követően.

Kifogy az üzemanyag

Ha kiürül az üzemanyag tartály, az kellemetlen, frusztráló és egyben veszélyes is. Ha forgalmasabb úton akadunk el,  és sehol egy benzinkút a közelben a legjobb döntés egy autó mentő hívása. Ez különösen igaz akkor, ha gyermek vagy más utas is van Önnel az autóban.

Ha elmondja az autómentőnek, hogy hol akadt el, akkor általában sokkal olcsóbban tud Önnek  megfelelő típusú üzemanyagot vinni,  mint amennyibe az autó elszállítása kerülne. Ez a szolgáltatás jelenleg sajnos nem elérhető nálunk.

Nem indul az autója

Az autómentő hívásának egyik leggyakoribb oka, hogy nem indul be az autó. Sokan tapasztalják munkába menet, vagy munkából hazafelé, hogy odamennek az autóhoz, és azt látják, hogy nem indul be. Számos oka lehet annak, hogy miért nem indul be az autó.

Egy lemerült akkumulátortól kezdve valami sokkal komolyabb okig: ilyenkor lehetősége van autószerelőt hívni, gyalog elindulni munkába, vagy sürgős esetben tapasztalt autómentőhöz fordulni, aki esetleg egy rutin ellenőrzés során megállapítja a hibát, vagy éppen bebikázza az akkumulátort.

Hirtelen leáll a motor

Gyanútlanul halad az úton, amikor egyszer csak leáll a motor. Ez előfordulhat lámpaváltásnál, vagy menet közben. Ez rettenetes érzés lehet, különösen egy forgalmas belvárosi úton. Az ilyen helyzetben is azt javasoljuk, hogy próbálja megőrizni a nyugalmát, és először álljon meg egy olyan biztonságos helyen, ahol nem fenyegeti ütközés veszélye az autóját, és testi épsége is biztonságban van.

Tudja biztonságban az autóban utazókat, majd értesítse az autómentőt. Célunk, hogy a lehető leghamarabb kiérjünk Önhöz, mert jól tudjuk, hogy Budapesten nagyon forgalmas és veszélyes utcák vannak, ahonnan jobb mihamarabb távozni az autóval.

Amikor megérkezik a trélerünk, megnyugodhat. A sofőr átveszi az irányítást ebben a helyzetben, és eljuttatja az autóját a kívánt helyre.

Akár leáll az autója valamilyen oknál fogva, akár baleset részesévé válik, a legbiztonságosabb megoldás az autó elszállítása biztonságos szervizműhelybe. A Goldner Autómentő Kft. (+36 30 285 7558) a nap 24 órájában, a hét minden napján áll a rendelkezésére Budapesten és vonzáskörzetében, Így biztos lehet abban hogy amikor minket hív a lehető legjobb kiszolgálást kapja a lehető leggyorsabban, elérhető áron.